BoingBoing rapporteerde: Forbes heeft de vrije dienst die u een e-mail naar zich laat verzenden en het hebben in 1 aankomen, 3, 5, 10, of 20 jaar.

De plaats kijkt als plaats Forbes omdat het zelfde malplaatje van tekst en beelden heeft zoals in Forbes beschikbaar is.

Nochtans is URL aan de plaats forbes.codefix.net/capsule/


Kunt u Forbes eigenlijk ontvangend hun pagina's op de plaats van codefix.net veronderstellen? Het schijnt een klein bedrijf te zijn.

Mijn aanvankelijke reactie was dat gekregen BoingBoing door een hoax plaats duped. De dichtere inspectie openbaarde zeer interessant iets.

Op homepage Forbes is er een verbinding aan http://www.forbes.com/capsule/
Deze verbinding (op gehaald) geeft een 302 HTTP- richtlijn (tijdelijke redirection) uit om aan http://forbes.codefix.net/capsule/ te richten

Zo in wezen is dit een wettige plaats (tenzij de website Forbes binnendrongen in een beveiligd computersysteem die ik betwijfel). Forbes heeft blijkbaar beslist het beheren van zijn gegevens van de Tijd van de Capsule aan codefix.net te delocaliseren. Met online phishing zo ongebreidelde zwendels aangezien het is zou ik Forbes verwacht hebben dat ontvangt minstens de pagina's op zijn eigen domeinen. Zelfs zou iets als timecapsule.forbes.com beter geweest zijn. En toen kon het sub-domein eigenlijk aan codefixplaats gericht hebben.